382 271 256

skola@szespisek.cz

Dvojnásobný úspěch studentů SZeŠ

Dne 9. června 2022, shodou okolností ve stejný datum, proběhly dvě velmi důležité odborné soutěže, kterých se zúčastnili studenti Střední zemědělské školy a v obou dosáhli velkých úspěchů.

První soutěží byl osmý ročník Celostátní odborné soutěže „O Šemíkovu podkovu“, která se konala v areálu Střední školy dostihového sportu a jezdectví v Praze Velké Chuchli.

Čtyřčlenné týmy, složené z žáků středních škol, které mají studijní obory zaměřené i třeba jen částečně na chov koní, z celé České republiky, měly možnost změřit si síly v soutěži odborných znalostí a dovedností.  

Šemíkova podkova má již mnohaletou tradici a účast v ní je oprávněně pro mnohé školy záležitostí prestiže.

Soutěž je rozdělena do tří kategorií o Bronzovou, Stříbrnou a Zlatou podkovu. Úspěšný tým z naší školy soutěžil v kategorii o Stříbrnou podkovu. Jednalo se o žáky 2. ročníku Lucii Chvalovou, Kateřinu Královou, Anetu Sládkovou a Jakuba Duška. Předvedli, že jsou „koňáci“ tělem i duší, do řešení úkolů se pustili s velkou vervou a vyplatilo se –  v celostátní konkurenci obsadili skvělé 3. místo.

Druhou, velmi prestižní soutěží bylo Republikové kolo – Mistrovství republiky – Jízda zručnosti traktorem s vlekem 2022.

Koordinátorem této akce je Zemědělský svaz ČR, který ji pořádá ve spolupráci s odbornými středními zemědělskými školami a učilišti. Mistrovství republiky předchází regionální kola. Pořadateli těchto regionálních kol jsou vybrané školy v osmi regionech, z nichž do celorepublikového kola postupují pouze vítězi. Regionální kolo, v kategorii dívky, vyhrála naše studentka 3. ročníku, Michaela Koubová a postoupila tudíž do celorepublikového kola. Letošním patriotem celorepublikového kola byla SZeŠ a SOŠ Poděbrady.

Ani tady se Míša „neztratila“, předvedla, že je velmi šikovnou a zdatnou řidičkou a obsadila úžasné 3. místo. Máme tedy ve škole 3. nejlepší traktoristku v republice!

Jsem na naše studenty velmi pyšná, moc jim gratuluji a věřím, že se budou dále zlepšovat a zdokonalovat.

Ing. Marie Procházková, ředitelka školy